Het mobiele crisisteam Tandemplus is op zoek naar een psychosociaal begeleider

Het mobiele crisisteam Tandemplus is op zoek naar een psychosociaal begeleider voor een vast contract van 38 uur.

Ons team werkt nauw samen met de persoon in crisis en met zijn naasten in de Brusselse regio. Elk nieuw verzoek, dat via téléfoon of mail binnenkomt, wordt binnen de 48 uur beantwoord. Onze dienst is gericht op personen vanaf 18 jaar die een crisis doorstaan en die niet de gepaste hulpverlening vinden binnen de geestelijke gezondheidszorg of de psychiatrie. Iedereen kan beroep doen op Tandemplus, of het nu gaat om een zorgverlener, een familielid of een gebruiker. Het team biedt huisbezoeken aan om de persoon in nood te ontlasten en om een zorgnetwerk op te zetten of te herstellen. De begeleiding duurt maximaal twee maanden. De verplaatsing naar huisbezoeken gebeurt met het openbaar vervoer, de fiets of met de auto.

De missies zijn:

  • Je analyseert nieuwe aanvragen die binnenkomen en je exploreert het bestaande netwerk et de situatie van de persoon in crisis, met als doel achteraf de gepaste ondersteuning en begeleiding te kunnen aanbieden.
  • Je ondersteunt en begeleidt, samen met een andere collega van het team, mensen die lijden aan psychologische en/of psychiatrische stoornissen.
  • Je werkt samen met het bestaande netwerk of bouwt het netwerk verder uit.
  • Je werkt in een multidisciplinair team waarin elke begeleider de functie van psychosociale medewerker vervult. Het team bestaat uit psychologen gespecialiseerde opvoeders, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en een psychiater.

Het vereiste profiel:

  • Je hebt een bachelorsdiploma in de humane wetenschappen (assistent in de psychologie, sociaal werker, gespecialiseerd opvoeder, verpleegkundige, ...);
  • Je hebt interesse in de mobiele psychiatrische zorg op kort termijn;
  • Je hebt een goede kennis van het Frans en van het Nederlands;
  • De beheersing van een niet-Europese taal is een pluspunt.

Wij bieden:

Een contract van 38 uur per week.

Contract van onbepaalde duur.

Tussenkomst in de vervoersomkosten.

Hoe moet ik solliciteren?

Stuur uw CV en uw motivatiebrief per e-mail naar Patrick Janssens op tandemplus@hermesplus.be en dit voor 10 maart 2024.