Infos
Adres

België

Telefoonnummers
02/244.44.80

INITIATIVES LOCALES POUR L'EMPLOI À SCHAERBEEK

Activiteiten
*** COVID-19: WIJZIGINGEN IN DE DIENSTVERLENING EN CONTACTMODALITEITEN - 28/04/21:
Wij volgen de overheidsvoorschriften en geven voorkeur aan het telewerk.
Onze activiteiten gaan verder door met enkele aanpassingen (videoconferenties, enz.).
Bij vragen en voor een vraag tot begeleiding, aarzel niet om ons te contacteren. De informatiessessies gaan online door.
Voor ILES/ Entreprendre, Info & inschrijving: entreprendre@iles.be of op 02/244.44.70
Voor ILES/ Creative Business, Info & inschrijving: creativebusiness@iles.be of op 02/244.44.70
Voor ILES/ Artist Project , Info & inschrijving: artistproject@iles.be of op 02/244.44.80 ***

De socioprofessionele inschakeling en de lokale ontwikkeling aanmoedigen door economische en culturele projecten te ontwikkelen en te creëren:
- begeleiding en steun bij het opzetten van een onderneming of activiteit
- economische en socioculturele projecten samen met lokale partners (vzw's, OCMW, Mission locale, enz.) opzetten
Projecten in samenwerking met Actiris:
- ILES ENTREPRENDRE: begeleiding op maat van werkzoekenden die hun eigen job willen creëren of werknemer in hun eigen bedrijf willen worden; hulp bij het verwerven van de nodige competenties, steun bij het zoeken naar financiering en ondersteunen van de opstart van het bedrijf
- CREATIVE BUSINESS : begeleiding op maat van werkzoekenden die hun eigen bedrijf willen oprichten of willen starten als zelfstandige in de sector van de culturele en creatieve industrie: designer, stylist, graficus, fotograaf, audiovisueel technieker, stagiair architect, ontwerper, uitgever, enz.
- ARTIST PROJECT: informatie, opleiding en begeleiding op maat voor kunstenaars bij het uitbouwen van hun beroepsproject; hulp bij de valorisering van het project, het verwerven van instrumenten en het verwerven van zelfstandigheid in het beroepstraject
Missie
L'association a comme but d'encourager toute initiative s'inscrivant dans une perspective d'économie solidaire. Elle mettra tout en œuvre pour impulser, soutenir et développer des projets de création d'entreprises. A cette fin, elle utilisera tous les moyens possibles tels que la consultance technique, le soutien logistique, la recherche sans que cette liste soit limitative. Elle pourra agir comme promoteur de projet ou en soutien à des projets existants.